Cand esti plecat in concediu
03/12/2015
Dezvoltarea trunchiului unui bonsai
04/02/2016
Arata tot

Replantarea unui bonsai

Pasi in replantarea unui bonsai in substrat anorganic granulat:
– Pregateste noul ghiveci: acopera gaurile de scurgere cu o o sita pentru a nu curge granulele.
– Introdu o sarma pe sub ghiveci prin doua gauri de scurgere si prin site. Ulterior vei ancora bonsaiul de ghiveci cu ajutorul acestei sarme.
– Aseaza un strat de „pamant” granulat pe fundul vasului. Grosimea stratului depinde de cat de adanc vrei sa ingropi trunchiul. Un pic din radacini ar trebui sa ramane vizibil.
– Indeparteaza cu ajutorul unui betisor (cele de bambus de la mancarea chinezeasca sunt ideale) pamantul vechi de pe radacinile copacului. Rasfira radacinile radial. Tunde varfurile, elimina firele moarte, redu radacinile prea groase care nu-si au locul in designul dorit.
– Aseaza copacul in ghiveciul pregatit.
– Fa ancorarea cu sarma de radacinile mai groase sau chiar baza trunchiului, suficient de strans pentru o buna fixare.
– Adauga treptat cate o mana de substrat si, folosintu-te de betisor impinge usor granulele printre radacini astfel incat sa nu existe goluri de aer.
– Uda cu dusul din abundenta pana apa curge curata.

Important: In urmatoarele trei saptamani uda cand pamantul a inceput sa se usuce usor la suprafata. Nu lasa sa se usuce. Ca idee se recomanda in perioada aceasta o udare la o zi sau doua. E important pentru ca multe din radacinile fine de hranire sunt afectate si le trebuie apa. Ulterior se vor reface, fluxul de hranire se reia si sensibilitatea aceasta scade.
E important de asemenea sa urmaresti un clip pe aceasta tema pentru a vedea pasii ce trebuie urmati.

Nu fertiliza in urmatoarea luna si jumatate.

Lasă un răspuns