Specie care isi pastreaza frunzele verzi pe tot parcursul anului.

Pozitionare:
In climatul nostru poate fi pozitionat in permanenta la interior sau poate fi scos la exterior pe perioada de vara. Se simte chiar bine afara in lunile calde insa trebuie plasat astfel incat soarele puternic al dupa-amiezii sa nu cada direct. Cand temperaturile scad sub 15°C, inclusiv noaptea, trebuie insa adus la interior.
 
Udare:
Uda abundent si lasa solul sa se usuce putin la suprafata pana la urmatoarea udare.
 
Umiditate:
Carmona are nevoie de un grad mai ridicat de umiditate pentru a creste viguros.
 
Fertilizare:
In perioada de crestere, aprilie – octombrie,  fertilizeaza o data la doua saptamani. In perioada de relativa stagnare o data pe luna.
 
Sol:
Are nevoie de un substrat bogat dar bine drenat: un amestec de turba, coaja de pin maruntita,  roci vulcanice in granulatie 2-5mm.
 
Replantare:
Pamantul ar trebui schimbat o data la 2-3 ani sau chiar mai devreme daca radacinile s-au dezvoltat foarte mult si tind sa iasa din ghiveci. Carmona este o specie sensibila la acest capitol. Indepartati cu grija pamantul vechi  fara a deranja prea tare pe cel aflat chiar in jurul radacinilor. Nu tundeti agresiv, dintr-o data, prea mult din radacini. 
 
Tundere / Modelare:
Tunderea coroanei se poate face pe tot parcursul anului. Lasati 2-3 frunze pe ramura atunci cand tundeti. In urma taierii ramurii fortam copacul sa produca ramificatii.
Crengile pot fi modelate cat sunt inca verzi. Atunci cand se lemnifica devin foarte rigide si se rup usor daca sunt fortate.